Ryes Cottage

Lej nu og bliv en del af historien i Ryesgade, hvor den gamle Ryesgade Skole nu står klar med nyrenoverede lejligheder med sjælen og charmen fra sin oprindelse i behold.

Den fredede Ryesgade Skole blev opført i 1911 som et særligt cottage-byggeri tegnet af arkitekten Oscar Beck og blev senere i 1917 udvidet yderligere. Det var først i 1995, at Ryesgade Skole blev fredet og erklæret bevaringsværdig.

Byggeriet
Skolens æstetiske ydre står stadig smukt fra sin oprindelse med et komplet nyrenoveret indre i særklasse. De pudsede mure træder frem i lyset med høje sokler og palævinduer.

Byggestilen er bevaret og fornyet med respekt for de gamle unike detaljer for den oprindelige arkitektoniske cottage-stil. De tidligere klasselokaler er omdannet til smukke, lyse lejligheder med overraskelser og diskret historie fra fortiden, hvor elever og lærere husedes i de smukke rammer.

Cottagerne står opført to etager høje, og rummer fem veludnyttede lejligheder på hver etage. I alt rummer hver cottage ti lejligheder.

Herskabelig charme oser fra cottagernes hvidpudsede ydre og det hyggelige gårdhavemiljø imødekommer beboerne med grønne oaser og terrasser. Hver cottage står med en smuk forhal, som vidner om gammel tid og bringer historisk liv til det nye, lyse interiør.

Den gamle skolehave omkring cottagerne er bevaret med grønne fristeder og åndehuller, der giver beboerne åbne plæner krydret med gamle træer og blomsterbuske, hvor læ og skygge findes i løbet af dagen.

Der er lagt op til liv og fritid i disse grønne rammer, hvor beboerne også kan finde private, afskærmede hyggekroge. Gårdmiljøet er til gengæld forvandlet fra skolegård til indgangsmiljø, hvor der findes parkeringsplader, som kan lejes.

Se mere omkring hver enkelt lejlighed under menupunktet "Boliglejemål".